Hybride verwarmen

U wilt natuurlijk te allen tijde het beste rendement uit uw verwarmingsinstallatie halen. De energiemarkt is echter niet stabiel en prijzen fluctueren. Het kan dus zomaar zijn dat de installatie die je vandaag koopt binnen drie jaar helemaal niet meer zo interessant is. Ook de buitentemperatuur speelt mee. De oplossing? Een hybride systeem!

Een hybride installatie bestaat uit een intelligente combinatie van een condensatieketel op gas of stookolie, en een warmtepomp. Deze laatste bestaat, net als een gewone warmtepomp, uit een buitenunit en een binnenunit. Er wordt warmte gewonnen uit de buitenlucht en die wordt door compressie opgewarmd en via een gesloten watercircuit naar uw radiatoren of vloerverwarming gebracht.

Het systeem spreekt steeds de energiebron aan met de laagste energiekost, rekening houdend met de energieprijzen op dat moment, en de buitentemperatuur. Een warmtepomp vraagt immers elektriciteit om te werken. Als blijkt dat die elektriciteitskost hoger is dan de kost voor dezelfde werking met gas of stookolie, dan zal het systeem overschakelen op die fossiele brandstof.

In de hybride systemen zijn er zowel installaties mogelijk die enkel warmte produceren voor de verwarming, als systemen waarbij verwarming en de productie van sanitair warm water gecombineerd worden. Deze laatste zijn voorzien van een warmwaterboiler.

Bij onze partners is er een ruim aanbod aan hybride oplossingen voorhanden, vraag er naar!

 

 

hybride ketel
wat heb je nodig bij hybride-opstelling

Is mijn woning geschikt voor een hybride-warmtepomp?

Woningen met een matige isolatie-waarde zijn zeker geschikt voor dit type warmtepomp. Bovendien kan de installatie vrij vlot verlopen en neemt dit niet veel plaats in beslag. De warmtepomp wordt gewoon gekoppeld aan uw huidige radiatoren of vloerverwarming.

Een uitstekende oplossing en een keuze voor de toekomst!

tip: wil je testen of je woning geschikt is voor een warmtepomp? Zet je ketel een tijdje op 60°. Niet comfortabel? Investeer dan eerst in extra isolatie.

Wat kost een hybridesysteem?

Reken voor deze installatie op een € 6500 als toevoeging op je bestaande installatie.

Je kan voorlopig nog rekenen op premies en door het verlaagde gasverbruik (tot -60%) is dit op termijn een rendabele investering, zeker i.c.m. zonnepanelen.

Maar vooral draag je door een lagere uitstoot bij aan een gezonder klimaat.

Voor meer info, kijk even op: